Min nya plan är att börja baka vårt matbröd själv, då J redan konventerat till det glutenfria släktet och jag drar mer och mer åt det hållet. Men det finns inga goda matbröd i butikerna så då får man helt enkelt ta saken i egna händer och det ovan blev faktiskt jättegott!
Att utesluta gluten ur kosten kan ge positiva resultat på din hälsa, bla. hängighet, ledvärk och diverse magproblem som svullen mage. Men själv har jag inte testat helt för att kunna säga om det faktiskt ger resultat, samt att jag tror att vi alla är unika och det är upp till en själv att hitta den kost som man mår bra av. Men man kan förändra mycket genom att ta bort eller lägga till saker i kosten!
Jag har redan tagit bort griskött och bara upplevt positiva effekter av detta, jag har inte längre ont i knän och leder. Förut kunde jag vakna mitt i natten av smärtan, inte kunna räta ut benen från rakt läge osv, så läste jag att just griskött kunde vara boven. Sant eller inte? Jag kan bara säga att jag inte haft ont sen januari då jag helt la av med griskött, så då var det inte så svårt att sluta.
Hej! Kan du inte skriva mer om mat och hälsa? Kanske lägga upp lite bilder på middagar/luncher på jobbet/mellis? Skulle va jätteintressant! Älskar att se vad andra människor äter och bli inspirerad. Du och din kille verkar ju båda vara såna som tränar/äter nyttigt.
Tack för en bra blogg : )
Kram Felicia
Hej absolut! Roligt när ni kommer med tips så jag får lite inspiration om vad jag ska skriva om.
Det ser riktigt gott ut
Åh jag är också inne på att sluta helt med gluten för att må bättre, men vill hitta bra recept och innan jag börjar helt med det, hur bakar du ditt bröd? Vore kul om du delar med dig om du hittar bra recept 🙂 kram
Ja det är ju en stor omställning, ska absolut dela med mig kram!
Hej!
Jag är veteallergiker och äter därmed glutenfritt och kan rekommendera den bästa (enligt mig) glutenfria bakboken. Baka glutenfritt heter den. Så himla bra! Kan bara säga att när man tvingas leva i den glutenfria världen så är den inte speciellt rolig… Fast om man bara väljer bort det kan man ju äta det när man vill… Gluten finns i så himla mycket saker.. Viss crabfish, mycket godis mm…
Tack för tipset! Jag kan tänka mig att det är jättejobbigt att vara allergiker och med tanke på hur många som är det så borde matutbudet vara bättre i butikerna. Men du får tänka att vete ändå inte är bra för en och inte godis heller så det är bara kroppen som väljer bort sånt som inte är bra för dig. 😉 kram!
Hej Johanna! 🙂
Jag är narkossköterska så har bl.a. stött på folk som är glutenallergiker & såna som endast valt att utesluta gluten ur kosten. Nackdelen med att utesluta gluten helt är att kommer du sen efter en längre tid att äta lite gluten igen så kommer koppen automatiskt reagera som att du är allergisk emot det. Du kommer alltså då får allergi besvär. Så jag skulle rekommendera att inte utesluta gluten helt. Självklart kan man minska som man vill, men att ta bort det helt kan vara förödande för en själv.
Jag har förstått att det är så och därför inte velat göra något så drastiskt som att sluta helt, men definitvt försöka undvika det i den mån det går. Tack för att du dela med dig om detta och jag måste definitivt bli mer påläst. 🙂
Det stämmer! Detsamma gäller mejeriprodukter. Avstår man helt från det och fläskkött kan man förbättra sin hälsa, speciellt ledvärk och ryggvärk. Jag och min plastmamma slutade för flera år sen och mår så otroligt mycket bättre. Så det är ett bra val du gjort 🙂
Kul att höra att du också känt skillnad, man mår så mycket bättre. Men att sluta från mejeriprodukter min stora last skulle bli alldeles för svårt och inget jag är redo för idag 🙂
Jag äter också glutenfritt och känner en stor skillnad i kroppen på hur jag mår jämfört med förut. Kan du inte lägga upp receptet på brödet ovan? Ser gott ut och precis som du säger finns det knappt några goda alternativ i affärerna. Jag brukar baka LCHF-bröd eftersom det är glutenfritt men de blir ofta så geggiga och äggiga.
Jag väntar på en glutenfri bakbok som ska komma i dagarna, då blir det massa recept. Detta lägger jag upp ikväll, när jag hittat det 🙂
Det ser supergott ut! Kan inte du länka till receptet eller lägga ut det i bloggen? Hade vart väldigt snällt, Mvh / Glutenintolerant Läsare
Hej, min plan var att göra det men så hittade jag inte receptet, men ska leta upp det och så skriver jag det bland kommentarerna sen 🙂