Efter önskemål från er om mer inlägg om kost så kommer här ett recept på glutenfri lasagne. Jag tycker det är roligt att laga mat, ibland. Men jag gillar inte att följa recept, det går bara inte, för det slutar alltid med att jag glömt någon ingrediens eller måste tillsätta något för att receptet låter tråkigt. Så ibland står jag där eller ganska ofta med någon misslyckad rätt jag måste tvinga i mig.
Lasagne:
- 400 g köttfärs
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- Arla® Svenskt Smör
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk oregano , basilika, timjan
- 1 krm svartpeppar
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 9 st glutenfria lasagneplattor
- Fetaost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken och stek den och köttfärsen. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning.
Bechamelsås:
4 portioner
2 ½ msk maizena
5 dl mjölk
1-2 msk margarin
½ tsk salt
(Här saknade jag ju maizena så fick nöja mig med majsmjöl och vatten) Vispa hälften av mjölken med maizena och låt koka upp under omröring, tillsätt resten av mjölken. Smörj in en form, börja med bechamelsåsen och sedan varva plattor, köttfärsås och bechamelsås, smula gärna ner fetaost. In i ugnen och voila här har vi en supergod lasagne.