johanna21

Kokossockrade mandlar a la Thailand

IMG_2240

Dessa är anledningen till att jag springer i skåpet hela dagarna. Ett enkelt och gott recept på en lite nyttigare variant att småäta på. Rosta ca 500 g mandlar i en stekpanna, koka upp vatten ca 0,5 dl och 1 dl kokossocker, när det börjat bubbla så rör du ner det rostade mandlarna och låt koka lite underomröring. Sen så saltar du lite om du gillar den där karamell/saltade smaken a la sockerpopcorn i Thailand. När jag backpackade i Asien och vart sugen på popcorn (oftast i biosammanhang) så fick jag helt enkelt salta deras söta varianter. Det visade sig då vara så gott att jag inte kunnat glömma dom och Josefine har ständigt och jämt fått förse mig med tyska sockerpopcorn så fort hon hälsat på, ibland kom det ett och annat paket också.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats