Jag har inte så mycket inspiration idag och så är jag själv med barnen hela kvällen, så jag tänkte dela med mig av ännu ett ljuvligt enkelt och sockerfritt recept istället. Det här är mitt favoritrecept, som älskar kokos! Jag tänkte jag skulle göra dessa till dopet på pinnar och så kanske jag får göra några sockriga alternativ också för att inte verka konstig.
Du behöver: Kokos, agavesirap, mörk choklad, smör, kokosolja och mascarpone. Recept: Smält 50 g smör och blanda med 100 g mascarpone (älskar ni inte smör som jag så skulle jag minska lite på det och ta mer mascarpone) Tillsätt en matsked agavesirap (eller mer om du vill ha den sötare) och 2,5 dl kokos. Låt stå i kylen en stund så att det stelnar. Rulla sedan bollar som du doppar i smält mörk choklad blandat med 1 msk kokosolja och låt stelna i kylen!
Podden som vi spelade in för ett tag sedan får komma upp imorgon, när min bror kommer hit och hjälper mig med det tekniska.
Tack för svar! Då ska jag försöka baka dessa läckerheter:) Har dock hört lite delade meningar om agavesirap, bl.a. härifrån: http://www.kostdoktorn.se/finns-det-bra-socker
Rena djungeln denna livsmedelsindustri :/
Ja jag vet, jag tror att det är bäst att använda med måtta när det gäller det mesta.:)
Finns det mörk choklad som inte innehåller socker, vilket märke isåfall? Eftersom du inte äter socker, bortser du från sirap och frukt eftersom att de är naturliga fruktkällor?
Ja precis, jag äter socker från naturliga källor men jag äter också socker ibland bara att jag försöker att inte göra det för ofta. Jag har svårt att hålla på saker fullt ut. =) Köp den ekologiska chokladen, gärna green & blacks organic, den innehåller rårörsocker.
Bra idé med att gör på pinnar, blir så mycket lättare att äta (inte så jävla kladdigt) plus att kidsen gillar när det blir som en klubba! 🙂
Får hoppas att mannen inte är lila förtjust i dessa, för då kommer väl alla barn bli utan 😉
Han är faktiskt inte så förtjust i dessa, de är inte tillräckligt sött 🙂