Det bästa vi vet är att äKött med en god sallad till, speciellt på kvällarna när man behöver varva ner och inte behöver så mycket kolhydrater. Vi äter ofta så sena middagar här hemma och kan ibland bli så sent som tio. Så varför inte göra salladen till köttet lite annorlunda? Casandra tipsade mig om det här receptet och det var så gott, så om ni vill testa så här har ni receptet.
Grillad rostas med god sallad och granatäppelvinäger.
Du behöver: 4 st rostasfilér, 400g sallad i olika sorter ,5 st rädisor, 2 st salladslökar, 2 st morötter, 1 st granatäpple, 1 halv rödlök, Olja, Salt och peppar, Rostas.
Köttet: Pensla köttet försiktigt runtom med olja. Salta och peppra och grilla köttet på båda sidor efter önskemål.
Salladen: Blanda ihop en sallad på spenat, ruccola och maché, eller andra salladssorter efter smak,
Skiva ner rädisorna och morötterna i tunna skivor, förslagsvis med en potatisskalare.
Hacka ner salladslökarna.
Granatäppelvinäger: Häll ner 1 dl rödvinsvinäger och 1 dl socker i en kastrull. Hacka ner en halv rödlök och kärna ur ett halvt granatäpple.
Låt allting puttra på låg värme i 15-20 minuter tills vinägern är något reducerad.
Låt svalna och rör sedan ihop vinägern med salladen.
Hej!
Tänkte tipsa dig om ett annat gott komplement till middagen/lunchen! Som är nyttigt också!
Gräddig rotfruktskaka (2-4 port)
500 gram rotselleri, morötter och/eller palsternackor
2 potatisar
smör
salt
vitlök
2 ägg
1 dl grädde
persilja
Skala och riv rotfrukterna grovt. Pressa i vitlök och blanda i äggen. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i raspet och platta ut det i hela plattan. Salta. När du stekt i ca 5 min dela kakan i 4 delar och vänd dem med en stekspade. Häll på grädden och lyft lite på kakan så att grädden rinner ned. Stek på svag värme ytterligare 10 minuter. Strö över hackad persilja.
Skulle man vara laktosintolerant kan man utesluta grädden, stek den då lite längre bara, påminner om en råraka då.
Kan dessvärre inte ta credd för detta fantastiska recept, utan receptet kommer från boken ”jag vill ju bara se bra ut naken” av jonas colting.
du borde även testa ett knäckebröd recept som är super! blandar allt i en bunke bara och häller smeten på en plåt och sen i ugnen i ca 60 min! supergott med bland annat ägg och smör!!
Tack så mkt för tipset =) Och vilket härligt namn på en bok. Detta ska jag absolut laga någon dag.