Jag vet själv hur svårt det är att komma på middagsförslag så därför lägger jag ut recept ibland av vad jag brukar laga för lite inspiration. Sen är jag absolut ingen kock, tvärtom jag är så slarvig och hoppar alltid över 10 ingredienser och tror att de ska bli gott ändå men men… Den här köttfärspajen är god, jag lovar! Gör pajdegen på 125 g smör och 3 dl dinkelmjöl, 1 msk vatten och blanda med elvisp, tryck sedan ut pajdegen i en form.
- 3 ägg
- 2 dl mjölk och 1 dl grädde
- 3 dl riven ost
- 300 gram nötfärs
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor & tacokrydda
- två tomater
Gör så här:
Förgrädda pajskalet i 10 minuter i cirka 200 grader. Vispa ägg, mjölk och riven ost. Finhacka löken och vitlöken och fräs till den lite. Stek upp köttfärsen och tillsätt sedan tacokrydda.. Blanda äggen och mjölken med köttfärsen och fyll pajskalet med blandningen. Dekorera med tomatskivorna.
Grädda i cirka 180 grader i 45 minuter. Men när pajen är nästan färdig lägg på några skivor ost och sätt in i ugnen igen och låt det smälta. Voila, köttfärspaj!