johanna21

Gluten & grisfri

Idag har man varit en duktig housewife/student/mamma/migsjälv osv. Började morgonen med en tur till öppnis med Tilda och våra små, sen gick jag hem lämnade av C till pappan och gick till gymmet. Observera att det var snöblandatregn som yrde i luften så jag fick en guldstjärna bara där för att jag ens vistades ute. Sen var det bad med lillan som gällde, lek och ett brödbak och nu väntar kvalitetstid med hälsopsykologiboken.

/Nybakat glutenfritt bröd/

Jag och J har ju börjat med en ny grej, på hans intiativ. Och eftersom jag alltid kommer med så knäppa ideer som han snällt hänger på så var det min tur denna gång. Vi har slutat med griskött och inte ätit det på tre veckor nu och så undviker vi vetemjöl.. Planen var väl egentligen att sluta med vetet men det var svårare än vad jag trott eftersom jag alltid kommer på mig själv med att äta just vete men vi kommer säkert komma in i det. Men köttet skulle vi alla må bra på att minska ner en aning, både för miljön och vår egen hälsas skull. Vi byter ut det mot fisk och vegetariska alternativ och det ska bli kul att se om vi känner någon skillnad. Har ni några bra tips vad gäller glutenfri mat, så får ni gärna berätta, något bra brödrecept kanske?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Klart jag måste bidra lite till din jättebra blogg! 🙂
    Jag tycker att blomkålsmos är fantastiskt gott (Min pojkvän var först väldigt tveksam, men faktiskt så gillar han det nu när han väl vågat prova). Koka blomkål i små bitar så mycket som möjligt egentligen, ju mjukare desto lättare sedan, två huvuden för ca 4 portioner. Ibland slänger jag i lite purjolök för smakens skulle också. I med en smörklick och mixa eller kör med elvispen. Klart! Och justja, hacka även i soltorkad tomat och mixa, smaken blir fantastisk! Jag har en hel burk för två blomkålshuvuden.
    Hoppas det ska smaka! 🙂

  2. Annie

    Hej Johanna! I Majorna finns ett bageri som bara har glutenfritt, de glutenallergiker jag känner brukade gilla att handla där. Finns även en hemsida , friendster of Adam tror jag den heter, som har glutenfria recept. Hoppas du får nytta av tipsen! Kram kram

  3. Anna

    Jag äter sällan rött kött överhuvudtaget och när jag väl ”råkar” göra det får jag oftast kramper i magen och mår illa. Jag väljer hellre fisk, skaldjur eller fågel 🙂
    Knäckebrödet Johanna tipsade om är supergott och mättande!

    Kram!

  4. Anna Z

    Alla LCHF-recept är glutenfria 🙂 Där kan man hitta många tips och mycket inspiration.

    Läser man boken ”Döden i grytan” av Mats-Eric Nilsson (som skrev ”den hemlige kocken” om alla e-ämnen) så kan man läsa om hur man föder upp grisarna som sedan blir våran julskinka och vår korv… Det är helt sjukt vidrigt på alla sätt. Jag ska nog också sluta med gris… TACK, jag behöver lite wake-up calls och inspiration ibland.

    Förresten tycker jag det är så kul och BRA att du skiver om hälsofrågor och liknande. Ibland känns det som att jag är den enda på jorden som är intresserad av sånt och jag önskar verkligen att fler visste vad vi stoppar i oss osv. Borde nog gå den där utbildningen du går…!
    Kram!

    1. Johannaty

      Hehe ja det kanske du borde, det är verkligen superintressant och jag kan också bli lite väl manisk när jag pratar med mina vänner ibland 🙂 Men mkt kan man ju lära sig själv också, läs alltid innehållsförteckningen och inte framsidan av paketet och så lite sunt förnuft. Tack för tipset, ska kika på lchfrecepten=)

  5. Mamman till L & L

    De två sakerna brukar jag också undvika! Min bror gick på nån judisk diet förr och berättade att anledningen till att judendom och islam ser grisen som ”smutsig” inte är för att den rullar sig i lera, vilket jag trodde, utan för att den är en allätare och det foder den ätit lagras i den som vi sedan får i oss. Grisen blir väldigt svårsmällt för tarmarna helt enkelt (jag brukar rekommendera de som funderar på LCHF att sluta med gris förs och se hur kroppen reagerar) Egentligen är det samma sak med skaldjur också eftersom de äter massa skit från havsbottnen, så de är inte så himla fräsch mat som man vill tro 🙂

  6. Johanna

    Jag är glutenallergisk och äter alltså ingenting med gluten i. Och eftersom jag inte tycker om mjukt bröd och därmed bara äter knäckebröd så har jag ett recept på ett super gott glutenfritt knäckebröd.

    Blanda 2 dl majsmjöl, 0,5 dl linfrön, 0,5 dl sesamfrön, 3/4 dl solroskärnor, 1/4 dl pumpakärnor, 0,5 dl olivolja och ca 2 – 2,5 dl kokande vatten. Kavla ut på en plåt, strö över flingsalt och in i ugnen i 150 grader i ca 1 h. 🙂

    Kram!

    1. Johannaty

      Va bra tack Johanna jag gillar inte heller mjukt bröd så mkt utan föredrar knäckebröd så det var kul att höra att någon annan också gör det, för känns som att det brukar vara tvärtom. Ska absolut prova det. Kram!

stats