Något som jag aldrig riktigt reflekterar över är att man faktiskt kan börja må bättre av ekologisk kost. Jag har hört flera som väljer att testa för att se om de påverkar måendet. Jag har ätit helt eko sen oktober med undantag för vissa produkter och min stora last godis och jag tror inte jag haft en endaste huvudvärk. Vi är också väldigt friska förutom en liten flunsa i februari, men det är rätt lite ändå när man har småbarn som går på dagis eller? Jag känner mig pigg och om det är att jag slipper gifterna i maten eller bara en slump vet jag inte.
Men även om man mår bättre eller inte så känner man sig iaf lite bättre i hjärtat när man inte stödjer de hemska oekologiska jordbruken. När man får se hur mammorna som jobbar med giftiga tomater föder barn utan armar och ben. Dyrare eller inte, jag tänker inte äta billig mat på bekostnad av andras hälsa. Man får också i sig mer näring och antioxiadanter i ekologiskt frukt och grönt. Jag hittade föresten en dokumentär om just detta som ska vara jättebra. Jag har inte hunnit se den själv men jag vill ändå tipsa. HÄR. Känner man sedan att det är dyrt med ekologiskt, så visst jag förstår! Men börja iaf med värstingarna.
Nu ska jag passa på att åka och storhandla innan J drar iväg till Jönköping för match. Båda barnen är hemma idag och solen skiner så det blir nog en mysig dag i lekparken tillsammans med dom!
Egentligen borde man inte fråga sig varför det är dyrt med ekologisk mat utan varför oekologisk mat är så billig
Vill bara säga att jag också märkt skillnad sen vi började köpa mer och mer ekologiskt. Min innan dagliga huvudvärk är borta! Dyrare matkonto har det blivit, men jag lägger hellre lite mer pengar varje månad på min, min familjs och andras hälsa än något annat. Vi köper alltid ekologiskt om det finns som alternativ. Så värt det!
Kul att höra =)