Typiskt, jag har åkt på en riktig förkylning bara för att jag sa att jag aldrig är sjuk. Ciarisen har klarat sig från dagisbacillerna men jag har väl dragit på mig något på jobbet. Hela helgen har jag stått och snörvlat mig genom arbetspassen och idag när jag är ledig bröt det ut rejält. Vi skulle egentligen till Stockholm idag på ett viktigt ärende, men vi åker nog och hämtar hem vår lilla älskling istället och så blir vi hemma och kryar, bara att acceptera läget.
Idag börjar också skolan, tillämpad folkhälsovetenskap, spännande! Hej plugghäst, böcker och tidiga morgnar på diverse bibliotek.
Hej! Jag undrar om du vill dela med dig lite av hur du/ni tänker kring griskött, har för mig att du skrivit att ni undviker det. De senaste månaderna har jag inte mått så bra dom gånger jag ätit det nämligen, men jag tycker inte jag hittar så mycket info om det, inte att det påverkar folk olika iaf. Ingen annan som ätit samma mat har reagerat, så det har inte varit fel med just det köttet får man anta, bara fel på mig 🙂 Så ja, vill du dela med dig av dina erfarenheter skulle det va uppskattat! Grattis till giftermål förresten!! 🙂
Hej! Vi äter inte griskött för vi tycker att vi mår sämre av det. Det finns teorier enligt kinesologin om att det är parasiter i griskött som inte dör vid upphettning och dessa försämrar våra leder. Sant eller ej, jag har inte ont i mina leder längre iaf så det räcker för mig som bevis på att det fungerar. Jag saknar inte grisköttet, utan äter kyckling eller kalkonkorv och nötkött istället. Jag tror att det är väldigt inviduellt vad man mår bra av och inte, och man får lyssna på sin kropp för den vet bäst, våga testa ta bort saker ur kosten för att se om man mår bättre osv. Tack så mycket! =)
Glömde säga, att vi äter alldeles för mycket kött idag, mer än vad vi behöver, skulle vi minska vår köttkonsumtion så skulle vi bli friskare, genom att ta bort grisköttet, väljer man mer fisk, vegetariskt och kyckling istället och det är ju mycket mer näringsrikt än lite bacon.
Ja precis, det finns många anledningar att skära ner på köttet. Mår mycket bättre på nötkött, men korna står ju istället för de största bidraget till koldioxidutsläppen. Så svårt att göra rätt i det här, utfiskade vatten och kycklingar i bur som dör som flugor under transport, hua. Men det är iaf en bra början att tänka till och skära ner totalen. Det bästa vore väl att bli sån som bara äter fallfrukt och inget annat, men det verkar svårt haha 🙂 Tack för svar!