johanna21

Heaven i en mockaruta

IMG_2105

Ikväll är det fotbollskväll, detta är vad jag ska bjuda grabbarna på! Det här underbara receptet på en nyttigare variant av mockarutamuffin måste upp på bloggen asap. Min man som vanligtvis brukar stråla av glädje när jag har bakat kom hem och såg skeptisk ut. Han tänkte det där ser nog godare ut än vad det är, så jag orkar inte bry mig. Med tron om att något utan socker och vetemjöl inte smakar lika gott. MEN han skulle strax bli glatt överraskad..

Nu tycker ni kanske att det är svåra ingredienser, men om ni vill börja baka hälsosammare är följande ingredienser jättebra att ha hemma och det är dryga, så ni kan baka dom igen och igen och igen.. Allt finns i vanliga större matbutiker.

Ca 15 st.

2 dl mandelmjöl

0,5 dl kokosmjöl

4 tsk bakpulver

2 dl kokosflingor

ca. 0,5 dl raw kakao

2 dl mjölk

ca. 4 msk turkisk yoghurt

4 ägg

ca. 3 msk agavi sirap

ca. 5 msk kokossocker

Granityr: Smält mörk choklad, mjölk och lite kaffe.

Jag skriver mycket cirkusmått eftersom jag är 80-talist och gillar att höfta mer än att följa recept, så höfta vilt med måtten när ni bakar och smaka av smeten istället. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke, det blöta i en annan och till sist blanda agavisirapen med kokossockret och blanda sedan ihop alla skålar till en och rör om. Grädda i ugnen i cirkus en kvart. Gör sedan garnityren och bre på, följt av strö över lite kokos. Voila!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Jag hittade ett recept på ”nyttiga” scones med liknande ingredienser inget vanligt mjöl osv och en scones med lite ost och paprika var nästan 1000 kalorier, vill inte veta hur mkt en vanlig scones innehåller? Men gott va det!!! Och ibland får man väl unna sig? tror också att det är bättre än vanligt socker 🙂 kul med ”nyttiga” recept på bloggen föresten, testade din variant på pasta

    1. Johannaty

      Hej! Ja och det är så roligt att baka nyttigare, testa nya saker osv som man kan äta med gott samvete. Oj det var många kalorier, jag gjorde något glutenfritt stekbröd igår utan gluten som jag kan tänka mig låg i samma klass. Pastan är jättegod blir nog det till lunch för mig idag =)

  2. tilda

    Jag har också blivit helt besatt av att baka på ett naturligare och hälsosammare sett! Så mycket godare och roligare! 🙂

    Hoppas ni alla mår bra! <3 🙂 Kram tilda

stats