Idag firar vi lite kalasbarn, min mamma och C fyller ju år på samma dag om två veckor. Så därför får de fira lite nu tillsammans istället. Men min mamma äter inte socker av hälsoskäl och jag vill ju helst inte heller äta socker, så då bakade vi en kaka med honung som sötning istället. Den blev helt fantastisk god så den här kommer jag göra många gånger.
2 koppar mandelmjöl
1/3 kopp kakaopulver
1 tsk bakpulver
lite havssalt
2 ägg
2 bananer
1/3 kopp ekologisk olivolja
1/2 kopp honung
Ugn 180 g i 45 minuter. Blanda först torrvarorna, sätt äggen i en annan skål mosa bananerna och ha ner i äggskålen, tillsammans med olja och honung. Blanda sedan samman med de torra ingredienserna. Smörj en form med olja och ha lite mandelmjöl blandat med kakao istället för ströbröd i formen och in i ugnen.
Hej, en fråga ang receptet hur stora vad kopparna jämfört med dl mått? Tänkte om man skulle prova och baka den 🙂
1,5 dl ungefär =)
tack, raka spåret till köket 🙂
=)
Det lät inte så tokigt! Hur mkt motsvarar en kopp?
Åh vad mumsig den såg ut, den här ska jag absolut prova! 🙂