Tänkte dela med mig av en väldigt god paj, paj är verkligen favoriträtten hos mig och jag äter det iaf helst en dag i veckan, men brukar variera lite, den här laxpajen känns väldigt fräsch och god.
Ingredienser: 1,5 dl dinkelmjöl, 1 dl grahamsmjöl, 0,5 tsk bakpulver, 75 g smör, 0,75 dl kesella. Ca. 200 g färsk lax, 1 pkt färsk bladspenat, 2 nävar pinjenötter, 200 g coctailtomater, 3 ägg, 3 dl gräddfil, ca. 2,5 dl riven ost, salt & peppar.
Gör såhär: Ugn 200 grader, bland mjöl, bakpulver & smör. Tillsätt kesella och arbeta ihop degen, tryck sedan ut den i en pajform och låt den vila kallt. Fräs laxen i bitar i stekpanna och rör i bladspenaten och pinjenötter, salta och peppra. Blanda ägg och gräddfil i en skål och tillsätt lax, spenat och riven ost. Förgrädda pajskalet i 10 minuter och häll sedan i röran, tillsätt delade tomater lite fint och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Detta måste provas 🙂
Kram