johanna21

View from a window

Gardiner uppsatta i fönstret och jag är lite smått besatt av sten. Jag är en sådan som plockar med mig stenar hem från semestern och spar dom, ibland köper jag också. Jag tror dom bringar tur så jag vågar inte slänga dom. Jag hade också en period i mitt liv då jag ville ha allting i par för att jag då trodde att de skulle ge mig min livs kärlek enligt feng shuins tro. Jag sov också på ena sidan av sängen, gjorde plats i garderoben (försökte iaf) och det tog inte länge förrän min drömman kom in på mitt jobb. Tror ni på feng shuins krafter?

Föresten vad äter ni till frukost? Vi äter havregrynsgröt med frysta bär varje morgon och behöver ny inspiration på nyttiga frukostar. Ha en underbar dag!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Melisa

    Jag hoppas verkligen på att det är så!! 🙂 att positiva tankar, mycket jobb och anstägning ska ge belöning!!
    Massa kramar fina du

  2. linnéa

    Jag varierar lite, äter också gröt men ibland byts ut/kombinerar med ex. keso med bär/frukt/nötter/russin. Knäckebröd med ägg är en annan favo. Naturell yoghurt/fil med bär/frukt/nötter och ev. egengjord müsli på goa frön, torkad frukt m.m är också finfint att starta dagen med

    En annan grej man kan “lyxa till det med” är vad jag kallar bananpannkaka, du tar helt enkelt ett ägg & en banan (kan självklart öka antal, lika antal ägg som banan är ett bra mått), vispar ihop det och steker i stekpannan! Serveras gärna med frysta bär och ev. keso eller kesella mycket protein!!! Jag har lagt i lite extra saker som havregryn, linfrön, kokos etc. för att få det mer “matigt” och piffa upp det! Kan vara lite svårt att få fin form på dem men smakar ljuvligt! Hoppas du fick något bra tips!

  3. Jessica

    Jag äter skramlade ägg som ”nyttighetsfrukost” eftersom jag vill undvika kolhydrater.
    Men skulle vilja ha nåt roligare som är nyttigt.
    Hur gör du med bären till gröten? Lägger du i frysta bär i varm gröt? Och vad kör du för recept på gröten?
    Kram på dig

    1. Johannaty

      Jag äter vanlig fiberhavregrynsgröt och så blandar jag i frysta bär när gröten nästan är färdig kokt, sen toppar med lite banan. Jag är väl inte så jätte förtjust i det så men jag vet att det är en bra start på dagen för oss och Ciara äter det =) kram

  4. Marieh

    Jag äter kvarg (köpt på Lidl) och i den rör jag ner proteinpulver med cappucinosmak samt har i osockrade hallon. Jättegott och väldigt mättande!

  5. Emma

    Hej! Alltid inne och kikar på din blogg, så himla mysig 🙂 Jag bloggar endel om frukost om du vill ha ny inspiration 🙂 Kram

  6. linnéa

    Jag varierar lite, äter också gröt men ibland byts ut/kombinerar med ex. keso med bär/frukt/nötter/russin. Knäckebröd med ägg är en annan favo. Naturell yoghurt/fil med bär/frukt/nötter och ev. egengjord müsli på goa frön, torkad frukt m.m är också finfint att starta dagen med 🙂

    En annan grej man kan ”lyxa till det med” är vad jag kallar bananpannkaka, du tar helt enkelt ett ägg & en banan (kan självklart öka antal, lika antal ägg som banan är ett bra mått), vispar ihop det och steker i stekpannan! Serveras gärna med frysta bär och ev. keso eller kesella 🙂 mycket protein!!! Jag har lagt i lite extra saker som havregryn, linfrön, kokos etc. för att få det mer ”matigt” och piffa upp det! Kan vara lite svårt att få fin form på dem men smakar ljuvligt! Hoppas du fick något bra tips!

  7. Petra

    turkisk yogurth med nötter, musli, bär, frukt och en dutt av honung… vill man vara ännu mer nyttig så kan man ta kvarg ist för yogurth.. och ät även något salt till..exempelvis ett ägg.

  8. Ella

    Hej!

    Jag brukar käka turkisk yoghurt/kvarg (man kan blanda ut några klickar med vanlig yoghurt) och så äter jag det med varma bär, apelsin och 2 msk krossade linfrön och en knäckemacka med kokt ägg.
    Alternativt göra egen müsli som räcker länge.
    Jag brukar köra på detta recept: 6 dl havregryn, 4 dl rågflingor, 2 dl solrosfrön, 1 dl linfrön, 1 dl psylliumfrön, 1 dl kokos, 1 dl hackad mandel, 1 dl hackade valnötter och jag brukar även köra i 0,5 dl sesamfrön. Blanda ihop allt och rör sedan ihop 2,5-3 dl ljummet vatten med 0,5 dl honung och kör ner det i musliblandningen. Sätt ugnen på 200 grader och rosta det i minst 25 min ( tänk på att blanda om ofta då det lätt bränns vid!). Låt svalna och när det är klart kan man blanda ner russin eller annan torkad frukt!

    Förra månaden hittade jag en blogg om enbart frukost så länkar den så att ni kan få inspiration: http://www.frukostera.blogg.se

    Hoppas ni har en fortsatt trevlig dag!:)

  9. Melisa

    Hihi vad söt du e!!Vet inte riktigt om jag tror på det där:).Jag tror på ödet:) ”är det meningen så är det”:))
    Vi äter musli med yoghurt, cornflakes,smörgåsar,ägg ,till frukost och Dylan älskar leverpastej(det har han fått på förskolan).
    Vet inte riktigt hur nyttiga våra frukostar är men vi är noga med att försöka variera och äta av allt i lagom mängd dessutom avskyr Dylan gröt:( han har aldrig gillat gröt helt enkelt.
    Krmar

    1. Johannaty

      Jag tror också på ödet, men samtidigt så känns det som att allt man önskar kommer till en med lite hjälp på traven =) Ciara älskar också leverpastej och ost =)

stats