johanna21

Nya traditioner

IMG_2370

IMG_2365

God morgon härliga söndagsmorgon! Nya traditioner har infört hemma hos oss, på lördagarna så får Ciara vara uppe till halv tio för att se Fångarna på fortet och äta popcorn. Det är ju så mycket roligare att se sådana program tillsammans med barn, och eftersom lillebror är en kvällsmänniska så hänger han också på. Ciara har blivit stora tjejen nu och sitter som ett ljus framför tv:n, lycklig över att få vara uppe på vad hon kallar natten. Hon rörde inte popcornskålen förrän programmet började, utan ville spara, vilket såklart innebar att vi inte heller fick röra.

Nu låter det som att vi är jättehårda med läggningarna här hemma, men vi har fått lära oss den hårda vägen om hur gnälligt det blir dagen efter om Ciara somnar för sent på kvällen. Det är att göra sig själv en ordentlig otjänst. Man tror att hon kan vara uppe den där extra timmen om man har gäster men hon vaknar alltid samma tid ändå, vilket gör att hon förlorar någon timmes välbehövd sömn.

Det finns också studier som visar på just detta, att barn som är uppe sent blir bråkiga och hos oss så vaknar Ciara med ett tonläge på rösten som skär genom öronen. Är det något ni också märkt av? Nu har hon dock i takt med att det blivit mörkare på morgnarna börjat sova längre, så just nu sover vi ända till åtta hela familjen! Lillebror sov i sju timmar utan matpaus och då fick jag väcka honom för att mitt bröst höll på att sprängas. Kanske, är det så att vi nu kommer få ordning på sömnen igen, underbart!

/Jacka H&M, Byxa å mössa Lindex, Skor Reebook/

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Filippa

    Hej! Aldrig kommenterat men följt er under perioder ganska länge. Har en tjej på snart 3 å en lillebror på 10mpn och det där med sömnen är precis likadant här hemma. Den extra timmen uppe gör verkligen dagen efter gnällig med stort G.
    Håller med om att det blivit bättre nu med mörkret och ”sovmorgorna” till 8 blir fler 🙂 i somras kunde barnen vakna när solen gick upp, typ 5!, vi var två spöken till föräldrar kan jag lova.
    Tack för en supermysig och ärlig blogg!

    1. Johannaty

      Haha precis samma här, som vi var trötta eller jag som fick ta de flesta morgnar då jag vart ledig. 🙂 Men nu börjar det bli bättre. Konstigt det där att de är så sömnkänsliga, vissa barn klarar det kanske men inte mitt barn. Tack för dina ord, det gör mig glad!! 🙂

  2. Anna K

    Känner exakt igen det… Även om vi låter vår dotter vara uppe lite längre pga gäster hemma eller nå liknande så vaknar hon samma tid ändå. Och dagen består då av mycket gnäll pga trötthet osv.
    Så vi är ganska hårda med läggningen, samma tid varje dag (undtag sker naturligtvis) så att hon får sin välbehövliga sömn 🙂

stats