johanna21

Nattamning

image

Idag vaknade jag med väldigt ont i ryggen, så fick spendera morgonen på golvet med fötterna högt. Måste vara ostbågspositionen vid nattamningen. Ja jag ammar fortfarande på nätterna, vi har försökt ta fajten men han är helt enkelt envisare än mig.

Ett annat problem är att pappan inte kan hjälpa till alls, dels för att han inte har bröst men också för att E vant sig vid att jag ska få honom att somna. Han är till och med så kräsen att han märker om det är jag eller pappan som vaggar vagnen, även om J gör allt för att imitera mina rörelser och små ljud. ”Nej, du ska göra mer så här med ett litet ryck och säga schhhhh” försöker jag förklara, men ändå får han inte till det. Och ja det kan vara sjukt drygt men också lite gulligt, man känner sig magisk när man tar honom i famnen och han tystnar på en gång.

Igår kväll målade vi en stol jag och min man, det var så rogivande att sitta tillsammans på vardagsrumsgolvet prata och måla när barnen somnat. (Nöje för småbarnsföräldrar) Vi måste måla mera och funderar nu på vilken som blir den nästa möbeln vi ska ge oss på… Missade beställa matkasse igår, så det blir att promenera iväg till mataffären nu på förmiddagen. (hela dom 200 metrerna) Kramar!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marlene

    Skönt att man inte är ensam om detta problem.: och jag får väl lite skylla mig själv när jag tar han till sängen å ammar där (läs somnar om medan han äter) känns som han ammar/letar tutten fyra-fem gånger efter första amningen..

  2. Kikan

    Här ammas det oxå för fullt på natten nu igen. G har liksom inte tid att äta på dagen utan tar igen det under den mörkare delen av dygnet istället. På dagen finns det ju tusen andra saker att titta på när man äter och han kommer inte till ro. Me E gav min mamma tipset att sätta i nappen istället på natten när han var ungefär i G:s ålder och det fungerade superbra. Han slutade att nattamma på första försöket. Men se det går inte med lillebror. Här spottas nappen ut och han sprattlar och hojtar så att han närapå väcker hela huset om han inte får tutten. Att få honom att somna själv i sängen efter amning som storebror gillade att göra är oxå helt uteslutet. Här ska det ätas till sömns. Punkt. Hur ska detta sluta…

stats