johanna21

Hälsohets?

 

Hälsohets ? Jag kan bli så trött på artiklar som klagar på alla som gör vad de kallar hälsohetsar, bara för att stilla sin egen ångest över att de gör precis tvärtom. För oavsett om de tycker att hälsohetsen gått för långt, så har vi fortfarande ett stort fokhälsoproblem med socker och dålig kost idag! Socker är också ett beroende, som stimulerar samma belöningssystem i hjärnan som alkohol. Därför behöver vi inte fler människor som talar om för oss att vi inte behöver dra ner på sockret, vi har nog med vår egen inre röst i den frågan. Den här ”ta en kaka” nu hetsen är lika verklig som alkoholhetsen, vi vill så gärna dra med oss alla andra i fördärvet för att må bättre själva.

Att hälsohetsen blivit en trend är det bästa som kan hända, vi behöver sluta tycka så synd om oss själva och trycka i oss saker som vi inte mår bra av! Jag säger inte att man måste detoxa och springa milen varje dag, men vi kan göra det lite lite bättre än vad vi gör just nu! Vi måste våga tala klarspråk och sluta dalta med folk, vad vi äter påverkar allt, men särskilt hur vi mår och det är bara vi själva som kan välja vad vi stoppar i oss! ..Jag är inte ute efter att hacka på de som äter onyttigt, jag gör själv det! Men man behöver inte hacka på andra som ändå kämpar för att ändra sin kost, peppa dom istället! Hylla dom, istället för att avundas dom!

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Fy tusan vad bra skrivet! Folk blir ju verkligen provocerade när man säger nej tack till den där kakan, trots att man sanningsenligt försöker förklara att man från djupet av sitt hjärta verkligen inte är sugen på en kaka. Det är nästan komiskt hur människor runt omkring en blir oroliga för att man hamnat i något slags självdestruktivt beteende när man vill dra ned på sockret, speciellt när man minskar sitt sockerintag just på grund av att man märker att man mår fysiskt bättre av det!

  2. Mammalola

    Håller med! Dessutom handlar ju en hälsosam livsstil om långt mycket mer än nyttig mat, många har liksom gjort det synonymt med smalhets-hets och det är ju inte det som är tanken, alls.

    1. Johannaty

      Precis, glömde länka till artikeln i metro som tog upp ämnet, men hon drog även in föräldrar som inte ger godis till sina barn under samma kam som det som detoxar för att gå ner i vikt, då blev jag arg!

stats